Praktisk information - Uppdraget att utbilda på TUC
Här hittar du information om att utbilda på TUC
Uppdragets omfattning och förutsättningar
Omfattning och förutsättning är olika för varje kurs. All sådan information framgår under respektive kursannons. Om vi går vidare med ditt anbud i en kurs, kommer du få möjlighet att prata med en utbildningsledare som kan ge dig mer exakt information kring just den aktuella kursen.
Det finns dock vissa detaljer som nästintill alltid är samma för alla kurser hos oss på TUC.
För att veta förutsättningarna för ditt intresse och anbud är det därför viktigt att du läser igenom nedanstående information.
Kursplanens innehåll och lärandemål
Det är alltid kursplanens innehåll och lärandemål som ska styra vad som ingår i kursen. Det är alltså utifrån detta kursen ska planeras och läggas upp, så att man säkerställer att alla deltagare har möjlighet att uppnå kursens lärandemål.
Säkerställ alltid att du på något sätt kan lära ut alla delar som finns med i kursplanen.
Inlärningsmetoder
Gemensamt för TUC:s alla utbildningar är att inlärningsmetoderna ska vara inriktade på tillämpning, d.v.s. att undervisningen är utformad så att de studerande ska utveckla de kunskaper, färdigheter och kompetenser som behövs i den kommande yrkesrollen.
Val av inlärningsmetoder ska göras utifrån vilken metod som bäst lämpar sig för kursens innehåll, om den bedrivs på distans eller på plats samt att undervisningen varieras för att möta olika målgrupper. TUC använder sig främst av dessa inlärningsmetoder:
- Entreprenöriellt lärande i form av problembaserade uppgifter och projektarbete
- Förinspelad föreläsning, i form av flippade klassrum
- Erfarenhetsbaserad pedagogik och case
- Medverkan av föreläsare från branschens olika verksamheter
- Arbetslivsanknutet projekt inom ämnesområdena
Men delar av undervisningen kan även bestå av inlärningsmetoderna:
- Genomgångar och eventuella föreläsningar på plats eller distans
- Laborationer och gruppövningar
- Teoretiska och praktiska tillämpningar
- Studiebesök
Helfart eller halvfart
Deltagarna läser som regel på helfart eller halvfart. Det innebär att de ska lägga 40 timmar alternativt 20 timmar per vecka på sina studier oavsett antal lärarledda timmar och/eller dagar. Kursen ska alltså planeras på sådant sätt att de studerande har uppgifter och liknande att göra under kursens gång, även utanför den lärarledda tiden så att tiden de lägger ner på sina studier motsvarar kursens omfattning.
Platsbunden kurs
Kursens lärarledda tid ska genomföras på plats i våra lokaler på kursorten. Det innebär två lärarledda dagar om 6 timmar styck per kursvecka, om inget annat framgår.
Distanskurs
Kursens lärarledda tid ska genomföras på distans via videolänk (Teams), och deltagarna medverkar från egen ort via dator.
Närträff med lärarledd tid på kursorten kan förekomma. En dag närträff innebär 6 timmar lärarledd tid per styck om inget annat framgår.
Blandning av platsbundet och distans
Vissa kurser har inslag av både platsbundet och distans. Det kan innebära att kursen ska genomföras omväxlande på plats i våra lokaler på kursorten samt via videolänk under samma vecka. Omfattning för detta framgår under varje kurslänk i sådant fall.
Satellitort
Vissa av våra utbildningar genomförs i samverkan med en eller flera satellitorter. All lärarledd tid på plats sänds då live till ett antal deltagare på satellitorterna.
Antal YH-poäng
5 YH-poäng motsvarar vid heltidsstudier en vecka, vid halvtid motsvarar 5 YH-poäng två veckor.
Har du fler frågor som rör enskilda kurser?
Kontakta ansvarig inköpare.
Ansvarig inköpare anges under vardera kursannons.